De beste smålånene

Det kan fort bli nødvendig med et lite lån om det kommer uforutsette utgifter. Ofte er det til slike uforutsette ting som reparasjon av bilen, vaskemaskinen som ryker eller varmtvannsberederen som trenger en utskiftning. Og er det ikke nok penger på kontoen, blir et lån ofte den enkleste løsningen. Et smålån eller forbrukslån er ganske lett å forholde seg til. Ikke trenger du å stille noen form for sikkerhet heller og du kan bruke lånet til hva du måtte ønske.

Hva er egentlig et smålån?

De fleste långivere som tilbyr smålån har ofte en grense på rundt kr 40 000. Men det er mange aktører som også kaller lån på kr 500 000 for smålån, noe det vel strengt tatt ikke er. Det finnes ikke noen definisjon på hvor lite eller stort et smålån er, men lånene er i utgangspunktet ment som et lån dersom du trenger penger til mindre ting, som ulike reparasjoner. Uansett så er det et forbrukslån og det er viktig å huske på at pengene skal betales tilbake. På et smålån kan du i de fleste tilfeller bruke maksimalt åtte år på tilbakebetalingen. Renten er gjerne noe høyere enn et vanlig forbrukslån, typisk på mellom 18-30%. Noen banker tilbyr en lavere rente og så er det noen få som krever enn enda høyere rente. Se også artikkelen til Dinside om smålån

Et utvalg av de beste mindre lånene

Svea Direkte er en solid aktør innen smålån. Her kan du låne fra kr 5000 og inntil kr 400 000. Du får svar på dagen og blir søknaden godkjent vil du motta et lånetilbud. Dette er gyldig i 30 dager og er helt uforpliktende. Hvor mye du får låne og hvor mye du må betale i rente vil bli avgjort etter en kredittvurdering, men du bør regne med en rente på rundt 20%.  For å søke om lån hos Svea Direkte må du være minst 20 år gammel.

Thorn er en annen utbyder av minilån. De tilbyr lån på mellom kr 10 000 og kr 100 000, med en maksimal nedbetalingstid på fem år. Også her gjelder det at renten avgjøres etter en kredittvurdering, men de fleste må påregne å betale en effektiv rente på mellom 16 til 20%. Fordelen hos Thorn er at lånet ofte utbetales ganske kjapt, senest dagen etter at søknaden har blitt godkjent. Skal du søke om lån via Thorn Finans må du ha fylt 21 år.

Gebyrer som kommer i tillegg

Det er viktig å få med seg at på alle slike smålån vil det bli lagt til et etableringsgebyr for opprettelse av lånet. Gebyret vil variere, men er ofte på mellom kr 650 og opp til kr 1950. Utover etableringsgebyret som blir lagt til lånet, må du også betale et termingebyr hver måned på mellom kr 30 og 50. Ønsker du å søke om et mindre lån, så gå inn på nettsiden til den långiveren du vil søke hos og fyll ut søknadsskjemaet.

Mer om dette emnet:

http://www.dagbladet.no/2016/03/14/nyheter/hegnarno/okonomi/rente/43514663/

https://www.xn--billigeforbruksln-orb.no/smalan/